Matematik

siderne

21. januar 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

hvordan finder jeg frem til hvad siderne af trekanterne er for at finde arealet?

Vedhæftet fil: 2021-01-21 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af janhaa

a)

Area(AEH)=0,5x*(4-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2021 af janhaa

a)

Area(BEF)=0,5*2x*(4-x)=x*(4-x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2021 af janhaa

 b) 

A(pg)=16-x*(4-2x)-2x(4-x)=4x^2-12x+16=T(x)\\ \\ q.e.d.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

I den store trekant er den ene side 2x og den anden side 4 - x.

I den lille trekant er den ene side x og den anden 4 - 2x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2021 af janhaa

T'(x)=8x-12=0\\ \\ x=1,5

der

T(1,5) = 7


Svar #6
21. januar 2021 af javannah5

#4

I den store trekant er den ene side 2x og den anden side 4 - x.

I den lille trekant er den ene side x og den anden 4 - 2x.

Hvordan fandt du frem til at den anden side af de to trekanter var 4-x og 4-2x?

Hvad gjorde du til at finde frem til de her længder?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Kig på tegningen. Hele længden fra A til B er 4. Stykket fra A til E er x. Derfor er den resterende længde (fra E til B) altså 4 - x.

På samme måde har vi at hele længden fra A til D er 4. Stykket fra H til D er 2x, derfor må stykket AH være 4 - 2x.


Svar #8
22. januar 2021 af javannah5

#5

T'(x)=8x-12=0\\ \\ x=1,5

der

T(1,5) = 7

Er det her opgave c, du har lavet?


Svar #9
22. januar 2021 af javannah5

???


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2021 af janhaa

#8
#5



der

T(1,5) = 7


Er det her opgave c, du har lavet?
c)

x = 1,5

Ja...

Skriv et svar til: siderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.