Matematik

retvinklede trekanter

21. januar 2021 af papanh - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

Er der en som kan hjælpe mig med følgende opgave?

Der er en bakke (BS- bakken). Bakken er 380 meter lang (skrå), ved starten af bakken er vinklen 7 grader.

1) hvordan kan man tegne bakken

2) Hvad er højden af bakken. Regn efter vha trigonometri

3) Hvor meget stiger bakken i %

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af Quarr

1) hvordan kan man tegne bakken

hyp=380

h=mod

Jeg antager højden af bakken beregnes sådan her:

2)

h=380\cdot sin(7)

- - -

Ja

 


Svar #2
21. januar 2021 af papanh

hejsa.

Kan du forklare mig hvorfor - forstår ikke rigtig hvad sin(7) er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2021 af Quarr

Hej, du kender vist:

sin(v)=\frac{modst}{hyp}

Du kender hyp som er 380m i dette tilfælde og du skal finde frem til modst = h

Da bakken er lang(skrå) må det være lig med hyp i en retvinklet trekant.

Der er målt en vinkel på 7 grader der hvor hyp begynder  så den er mellem hos og hyp vinklen.

- - -

Ja

 


Svar #4
21. januar 2021 af papanh

ok tak. Er ikke skarp til dette, desværre


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2021 af Quarr

Hej, 3) kan du søge om på google. Måske, på SP endda står det. "Øvelse gør mester". Det er vejen frem.

Det er det i hvert fald for mig. Jeg havde om trigonometri for nogle få måneder siden. Jeg havde forhåndsviden inden jeg fik opgaver om det.

- - -

Ja

 


Svar #6
21. januar 2021 af papanh

tænker at spg 3 må være de to højder divideret med hinanden og gange 100. Hvis jeg gør dette for jeg en hældning på 65,7% som dog lyder af meget, men vel ok


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2021 af Quarr

Bakkers stigning%=Vandret længde/Højdemeterne

Antager det sådan:

Du via pythagoras formel kan beregne den vandrette længde (Cos) Du kender hyp og mod. Efterfølgende kan du indsætte det i formlen ovenunder.

- - -

Ja

 


Svar #8
21. januar 2021 af papanh

Hvorfor cos? Ville du ikke bare bruge a2 • b2 = c2? Tænker det må være b længden jeg mangler, ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2021 af Quarr

Når ja. Det hos du beregner. Du kan navngive siderne så tosset du vil. Husk bare at erstatte dem i formlen i stedet for de oprindelige navngivet sider hvis du bruger andre bogstaver.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.