Matematik

Monotoniforhold

22. januar 2021 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen de kan hjælpe med disse opgaver, jeg har forsøgt mig frem, men har simpelthen ikke kunne finde, en løsning?

1) Bestem nulpunkt(er) og angiv monotoniforhold for  f(x)= x/3 - 3/x2  Bestem derefter koordinaterne til lokale ekstrema.

2) Undersøg funktionen f og dens grafiske billede med hensyn til definitionsmængde, nulpunkter, fortegn (dvs. funktionens fortegn skal angives i intervaller) og monotoniforhold. Kontroller facits ved at tegne grafen ved hjælp af CAS.

f(1)= x- 1,5x2 -6x

f(2)= x4 102 + 9

f(3)= 1/x+3

f(4)= x/3 + 3/x

Også skal jeg finde værdimængden i begge opgaver.

Mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af AMelev

For det første skal der stå f1(x) = ...., f2(x) = .... osv.

Monotoni: Se evt. denne video og/eller denne.
Til bestemmelse af f ': Formelsamling side 23 & 24.


Svar #3
22. januar 2021 af EmilieHansen03

AMelev, ja det skal der, det mig der har set forkert


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.