Kemi

REDOXREAKTION------HJÆLP

25. januar 2021 af Mountifakol - Niveau: B-niveau

Er lidt itvivl om oxidationstallet af R-CH2OH  og R-COOH i denne reaktionskema

C6H5CH2OH(aq) +     MnO4- (aq)                    C6H5COOH(aq) +     Mn2+    
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{stof}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&5\\ Mn&&5&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{llllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}} \;+\;11\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2021 af mathon

dvs

\small \small \begin{array}{llllll} 5\,C_6H_5CH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,C_6H_5COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}} \;+\;11\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: REDOXREAKTION------HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.