Fysik

kapitelopgave 2.4

27. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

På en spejderlejr males en radiator af jern sort og placeres ude i solen.

Radiatorens masse er 35 kg. Radiatoren fyldes med 25 kg vand med temperaturen  [\unit[12]{\degreeC}] .

Radiatoren optager solenergi med en effekt på 575 W.

Hvor lang tid tager det, før man kan tappe vand med en temperatur på  [\unit[40]{\degreeC}]  fra radiatoren?

mange tak fordi i vil hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Energiligning:}\\& P\cdot t=\left (m_{Fe}\cdot c_{Fe} +m_{H_2O}\cdot c_{H_2O} \right )\cdot \Delta T \end{array}


Skriv et svar til: kapitelopgave 2.4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.