Kemi

Mængdeberegning

27. januar 2021 af Vitudski - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg sidder her med nogle lektier jeg simpelthen ikke forstår, er der nogen der kan hjælpe mig?

De er nede i filen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2021 af Moderatoren

Der plejer at være en masse, som kan hjælpe :)

Men du mangler at vedhæfte filen og beskrive, hvad du har problemer med. 


Svar #2
27. januar 2021 af Vitudski

Det gider ikke vedhæfte


Svar #3
27. januar 2021 af Vitudski

sådan?

Vedhæftet fil:Lekte 27-1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2021 af Moderatoren

Yes, så kan man se den :) 

Så mangler du bare at beskrive dine problemer. Start med opgave a :)


Svar #5
27. januar 2021 af Vitudski

problemet er som sådan at jeg ikke rigtigt forstår noget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2021 af Moderatoren

Ja, okay – det er vist et ret stort problem, når du har fået det for som lektie. 

Hvad har I gennemgået i undervisningen? Hvordan begyndte du at miste forståelsen for det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} 150\textup{ g }NH_3=\frac{150\;g}{17.03\;\frac{g}{mol}}=8.71\;mol\\\\ 8.71\;mol\; HCN=\left ( 8.71\;mol \right )\cdot \left ( 27.03\;\frac{g}{mol} \right )=235.43\;g \end{array}\\\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} 150\;g\textup{ } CH_4=\frac{150\;g}{16.04\;\frac{g}{mol}}=9.35\;mol\\\\ 150\textup{ }g\textup{ }NH_3\textup{ er i underskud i forhold til }150\;g\;CH_4\\\\ \textup{hvorfor der dannes }235.43\;g\;HCN \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} 20\textup{ g }NH_3=\frac{20\;g}{17.03\;\frac{g}{mol}}=1.17\;mol\\\\\textup{\ae kvivalerende } 1.76\;mol\; O_2\textup{ og }1.17\;mol CH_4\\\\ \textup{Antal mol f\o r:}\quad \left (1.76+2\cdot 1.17 \right )\;mol=4.1\;mol \end{array}\\\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{d)}\\& \begin{array}{lllll} p_{\textup{f\o r}}=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left ( 4.1\;mol \right )\cdot \left (0.0831\;\frac{bar\cdot L}{mol \cdot K } \right ) \cdot\left ( (273.15+45)K \right )}{45\;L}=2.41\;bar\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{e)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Produkter i mol:}\\& 1.17\;mol \; HCN\\\\& 3.51\;mol H_2O \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{f)}\\& \begin{array}{lllll} p_{\textup{efter}}=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left (4.68\;mol \right )\cdot \left (0.0831\;\frac{bar\cdot L}{mol \cdot K } \right ) \cdot\left ( (273.15+45)K \right )}{45\;L}=2.75\;bar\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2021 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{g)}\\& \begin{array}{lllll} V_{\textup{efter}}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (4.68\;mol \right )\cdot \left (0.0831\;\frac{bar\cdot L}{mol \cdot K } \right ) \cdot\left ( (273.15+45)K \right )}{2.41\;bar}=51.34\;L\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nettoreaktion:}\\& 4\,NH_3\;+\;6\,O_2\;+\;NO_2\;\longrightarrow \;3\,NO\;+\;2\,HNO_3\;+\;5\,H_2O\\\\ \textup{molforhold:}&NH_3:HNO_3=2:1 \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.