Matematik

find differencen

28. januar 2021 af rgergrgq (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Find differencen

Find differensen mellem:Summen af alle hele tal mellem 1 og 100, som er delelig med 2ogsummen af alle hele talmellem 1 og 100, som er delelig med 3.

hjælp gerne med udregning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af PeterValberg

Når det er mellem 1 og 100, så må det vel betyde, at hver 1 og 100 er med...
Er et tal delelig med 2, så er det et lige tal.
Dermed er laveste hele lige tal 2 og største hele lige tal 98, - summen af disse to er 100
Næstmindste lige tal er 4 og næststørste lige tal er 96, - summen af disse er 100

2 + 98 = 100
4 + 96 = 100
6 + 94 = 100
8 + 92 = 100
10 + 90 = 100
...... osv

kan du se systemet ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. januar 2021 af rgergrgq (Slettet)

lidt,  tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{Antal par delelige med } 2\textup{ er }&=&24\\\\ \textup{Antal par delelige med } 3\textup{ er }&=&16 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0

Du kan finde differencen således :

Summen af de første 50 tal i to-tabellen er : S50 ,  ( n · ( n +1 ) ) = 50 · ( 50 +1 ) = 2550

Summen af de første 33 tal i tre-tabellen er : S33 , ( n · ( 3 +  3 · n ) ) / 2 = ( 33 · ( 3 + 33 · 3 ) ) / 2 =

( 33 · 102 ) / 2 = 1683 

Så diiferencen bliver ( 2550 -1683 ) =  867 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning:}\\& 24\cdot (98+2)-16\cdot (99+3)=768 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2021 af mathon

Korrektion:


\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning:}\\& 25\cdot (98+2)-17\cdot (99+3)=766 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2021 af mathon

Glem korrektionen!


Skriv et svar til: find differencen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.