Matematik

2-cifrede tal - genbruges

28. januar 2021 af Lukassssssss - Niveau: 9. klasse


Hvor mange forskellige 2-cifrede tal kan skrives med cifrene...
... 3, 7 og 5 når tallene gerne må genbruges?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2021 af PeterValberg

Antal permutationer af r elementer udtaget fra n mulige
kan du bestemme som:

P(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. januar 2021 af Lukassssssss

Kan du muligvis vise, hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2021 af PeterValberg

Jeg indser nu, at der står, at tallene må genbruges, det havde jeg overset...beklager
Det skal nemlig beregnes på en anden måde...

Antallet af to-cifrede tal, du kan lave med 3, 5 og 7, når de må genbruges er:

\text{antal m\aa der}=3^2= 9

33
55
77
35
37
53
57
73
75

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2-cifrede tal - genbruges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.