Matematik

matematik formel

29. januar 2021 af jacknack - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse opgaven, evt. fortælle hvordan man laver den.

link med billede

Vedhæftet fil: formels.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Er der ikke givet en eller anden sammenhæng mellem antal brikker i et puslespil og hvor lang tid det tager at samle det?


Svar #2
29. januar 2021 af jacknack

@sveppalyf jo det er der. 

Vedhæftet fil:brikker.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du må have lavet noget regression på tallene og fundet frem til en formel?


Svar #4
29. januar 2021 af jacknack

@sveppalyf den er her, men ved ikke hvordan jeg skal bruge den til at regne procent ud med 

Vedhæftet fil:ff.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Tror du ikke nærmere at det skal være en potensfunktion i stedet for en eksponentialfunktion?


Svar #6
29. januar 2021 af jacknack

skal det være en potensfunktion


Svar #7
29. januar 2021 af jacknack

jeg har lige indset det, jeg har ændret det til potens nu


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Hvilken formel får du?


Svar #9
29. januar 2021 af jacknack

dette formel 

Vedhæftet fil:fff.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

f(x) = 1,564254 * x1,434407

Hvis nu x bliver 50% større, dvs. forøget med en faktor 1,5:

f(1,5x) = 1,564254 * (1,5x)1,434407  <=>

f(1,5x) = 1,564254 * 1,51,434407 * x1,434407  <=>

f(1,5x) = 1,51,434407 * f(x)  <=>

f(1,5x) = 1,79 * f(x)

Så tiden det tager at lægge puslespillet bliver forøget med en faktor 1,79. Dvs. at det tager 79% længere tid.


Svar #11
29. januar 2021 af jacknack

mange tak for din forklaring det giver meget bedre mening nu


Skriv et svar til: matematik formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.