Matematik

Grafer og f'(pi)

30. januar 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Den er uden hjælpemidler. Skriv gerne en forklaring og formel, så det er nemmere for mig at forstå

En funktion f; er givet ved f(x) = sin(x) + 1;

a) Skitser grafen for f; i intervallet [0;2 Pi];
 


b) Bestem f'(PI)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Lav en lille tabel med x-værdier og de tilhørende værdier af f(x). Det er en god idé at vælge værdier som 0, π, 2π, π/2, 3π/2, π/4, π/6 π/3. Fortsæt selv.

Tegn et koordintsystem og indtegn punkterne. Tegn så en kurve gennem punkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2021 af janhaa

b)

f ' (x) = cos(x)

f ' (pi) = -1


Skriv et svar til: Grafer og f'(pi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.