Matematik

brøker

31. januar 2021 af Birkzz - Niveau: C-niveau

jeg sidder og skal finde b i en potensforskrift, men kan ikke huske hvordan man gør 

i dette tilfælde? Det er noget med brøker, men kan I forklare det trinvis, ville det være dejligt.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af mathon

                \small \mathbf{b=\frac{2}{\left (\frac{2}{9} \right )^{\frac{3}{2}}}=19.0919}


Svar #2
31. januar 2021 af Birkzz

#1 Det er uden hjælpemidler, så jeg vil gerne have mellemregningerne :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af mathon

            \small \small b=\frac{2}{\left (\frac{2}{9} \right )^{\frac{3}{2}}}=\frac{2}{\sqrt{\left ( \frac{2}{9} \right )^2\cdot \frac{2}{9}}}=\frac{2}{\frac{2}{9}\cdot \sqrt{\frac{2}{9}}}=\frac{2}{\frac{2}{9}\cdot \frac{\sqrt{2}}{3}}=\frac{2\cdot 27}{2\sqrt{2}}=\frac{27}{\sqrt{2}}=\frac{27\sqrt{2}}{2}=13.5\cdot \sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

\\b = \frac{2}{(\frac{2}{9})^{\frac{3}{2}}} =\frac{2}{\frac{2^{\frac{3}{2}}}{9^{\frac{3}{2}}}} = \frac{2*9^{\frac{3}{2}}}{2^{\frac{3}{2}}}\\= \frac{9^{\frac{3}{2}}}{2^{\frac{1}{2}}} =\frac{9*9^\frac{1}{2}}{2^\frac{1}{2}}=9*\frac{9^\frac{1}{2}}{2^\frac{1}{2}} \\=9*(\frac{9}{2})^{\frac{1}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} b &= \frac{y_1}{{x_1}^{a}} \\ b &= \frac{2}{\frac{2^{\frac{3}{2}}}{9}}= \frac{2\cdot 9}{2^{\frac{3}{2}}}= \frac{2\cdot 9}{2^1\cdot 2^{\frac{1}{2}}}=\frac{9}{\sqrt{2}} \end{align*}


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.