Matematik

ligninger

02. februar 2021 af travis76 - Niveau: 9. klasse

 -4x+2x-15=7

jeg skal lave en film hvor jeg viser hvordan jeg løser  den her ligninger, jeg ved udregning problemet er bare hvordan jeg skal formulere det.

håber i forstå hvad jeg mener 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af qwerty42

Lægger 15 til på begge sider og forkorter, så led med x kun står på venstre side:

-4x+2x-15+15=7+15\: \Leftrightarrow \: -4x+2x=22

Forkorter yderligere (kun venstre side):

-2x=22

Isolerer x ved at dividere/dele med -2 på begge sider:

\frac{-2x}{-2}=\frac{22}{-2}\: \Leftrightarrow \: x=-11


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2021 af StoreNord

Ikke "forkorter"; reducerer.


Svar #3
02. februar 2021 af travis76

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2021 af qwerty42

#2

Ikke "forkorter"; reducerer.


Yup, tak:) Er lidt ude af træning af det mundtlige med dette hjemmeundervisning:(


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.