Matematik

Ellipse - Vis at E er en ellipse med centrum i C(4,2) og halvakserne A=3 og B=6.

03. februar 2021 af Nbl2410 - Niveau: A-niveau

Hvordan gør man uden hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll} 4x^2-32x+y^2-4y=-32\\\\ 4(x^2-8x)+y^2-4y=-32\\\\ 4\left ( (x-4)^2-16 \right )+\left ( y-2 \right )^2-4=-32\\\\ 4(x-4)^2-64+\left ( y-2 \right )^2-4=-32\\\\ 4(x-4)^2+\left ( y-2 \right )^2=36\\\\ \frac{4}{36}(x-4)^2+\frac{\left ( y-2 \right )^2}{6^2}=1\\\\\\ E\textup{:}\quad \frac{(x-4)^2}{3^2}+\frac{\left ( y-2 \right )^2}{6^2}=1 \end{array}


Skriv et svar til: Ellipse - Vis at E er en ellipse med centrum i C(4,2) og halvakserne A=3 og B=6.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.