Fysik

HJÆLP: Potentiel energi og acceleration

03. februar 2021 af marstercube (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan finde ud af følgende opgave?: 

Et fuldt lastet godstog har den samlede masse 1,53*10^6 kg. Den laveste beliggende station på togbanen ligger ved 211 m over havet.

a)Hvor meget potentiel energi skal et fuldt lastet godstog tilføres for at bringe det fra 211m til det højeste punkt 1151 m over havet

Kan det passe at jeg først skal bestemmeden potentielle energi ved det laveste punkt 211m og herefter det højeste 1151m og trække dem fra hinanden, såjeg får et svar på 1.41*10^10 J?

JEG HAR ET EKSTRA SPØRGSMÅL???

På det stejleste stykke har togstrækningen hældningen 1.55° med vandret. Et fuldt lastet godstog trækkes op ad det stejleste stykke af to lokomotiver, som i alt påvirker godstoget med en kraft med størrelsen 540 
kN; Godstoget er desuden påvirket af en friktionskraft, som har størrelsen 65*kN;
.

Bestem størrelsen af accelerationen af det fuldt lastede godstog på det stejleste stykke?? HVORDAN GØR JEG DET???.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af peter lind

1) Jeg har ikke regnet efter men metoden er go nok

2) Der er ikke oplysninger til at jeg kan besvare dette. Læg evt opgaven ordret ind eller som billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textbf{Ekstra:}\\& a=\frac{F_{\textup{lokomotiver}}-\left (\left ( m\cdot g\cdot \sin(\alpha) \right )+F_{\textup{gnid}}\right ) }{m} \end{array}


Svar #3
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Spørgsmålet til opgave b er vedhæftet

Vedhæftet fil:opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2021 af peter lind

hvis der ikke står andet må du gå ud fra at accellerationen af toget er 0


Svar #5
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Hvordan kan det passe?


Svar #6
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

#2

                \small \begin{array}{lllll} \textbf{Ekstra:}\\& a=\frac{F_{\textup{lokomotiver}}-\left (\left ( m\cdot g\cdot \sin(\alpha) \right )+F_{\textup{gnid}}\right ) }{m} \end{array}

Hvordan finder jeg Flokomotiv?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2021 af peter lind

Hvis der ikke står noget må man antage at det er med jævn hastighed og så er accellerationen 0

Jeg synes også det er mærkeligt, men der står alså ikke andet


Svar #8
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Jeg har prøvet mig lidt frem og fået et facit på 17,69


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2021 af mathon

                                                 \small a=0.0044833\;\tfrac{m}{s^2}

Accelerationen er KUN på det stejleste "stykke".


Svar #10
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Hvordan beregner du det og hvilken formel skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2021 af mathon

                      \small a=\frac{F_{res}}{m}


Svar #12
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Hvad er Fres så, og jeg skal vel bruge sin(1.55) også?

Svar #13
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Jeg får et resultat  på 405799.9702.....mærkeligt


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2021 af mathon

Genlæs #6


Svar #15
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Ja, men hvad er Flokomotiv så, og hvordan kommer jeg frem til det (jeg er virkelig dårlig til faget nemlig)


Svar #16
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Når jeg bruger formlen får jeg facit som er 0.0266


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2021 af mathon

... to lokomotiver, som i alt påvirker godstoget med en kraft med størrelsen 540 kN.


Svar #18
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

a= 540 - ((1.53*10^6)*9.82*Sin(1.55))+ 65)/(1.53*10^6) = -0.2652287387


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2021 af mathon

Brug nu enheder.


Skriv et svar til: HJÆLP: Potentiel energi og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.