Matematik

Ligning

03. februar 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle, som ved hvordan man løser denne ligning?

8x - 5  =  2x + 7

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af janhaa

6x = 12

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2021 af AMelev

Du skal samle x'erne på den ene side og tallene på den anden side af =.
Hvis du vil have x'erne på venstre side, skal du trække 2x fra på begge sider.
Tilsvarende skal du for at slippeaf med -5 på venstre side lægge 5 til på begge sider.
Så får du, som i #1, 6·x = 12.
For at få x står alene på venstre side, skal du slippe af med 6·. Så skal du gøre det modsatte, altså dividere med 6 på begge sider.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.