Matematik

Brøker og differentialregning (let)?

04. februar 2021 af cocioel - Niveau: B-niveau

Nu kommer et lidt pinligt spørgsmål:
Hvordan forklarer jeg hvad der er sket imellem disse trin på billedet? Det skal være helt grundigt step by step... min lærer sagde at x og kvadratrod-x ganges på begge sider, og så kvadratteres det... hvordan?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af kemc

Du husker sikkert at, man kan sætte nævnerne lig med hinanden. Når tællerne er ens 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2021 af kemc

x^2=x

Forklares med, at man kan flytte variablen til venstre side og skifte dens fortegn. Da 

x^2-x=0

Dermed kan man faktoriser x ud af udtrykket.............. 


Svar #3
04. februar 2021 af cocioel

#1

Du husker sikkert at, man kan sætte nævnerne lig med hinanden. Når tællerne er ens 

Men hvad med nævneren, der er vel forskel på x og kvadratrod x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2021 af kemc

Kvadratroden betyder at man skal finde et tal som ganget med sig selv giver det tal man tager kvadratroden af. Forstår du ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2021 af mathon

                              


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2021 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} \frac{1}{x}=\frac{1}{\sqrt{x}},\quad x>0\\\\ x=\sqrt{x}\Rightarrow x^2=x\\\\ x^2-x=0\\\\ x(x-1)=0\\\\ x=\left\{\begin{array}{lll} 0&\textup{som m\aa \ forkastes, da }x>0\\ 1 \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Brøker og differentialregning (let)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.