Matematik

f(x):=2*x^(2)+x-5 (Bestem f`(0)

04. februar 2021 af StraarupM - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i denne opgave. 

Har følelsen af at svaret ligger lige for næsen af mig og griner. 

Hvordan er det jeg finder f `(0)

f(x):=2*x^(2)+x-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af janhaa

f ' (x)=4x+1\\ f ' (0)=1


Svar #2
04. februar 2021 af StraarupM

Fik ikke skrevet at det skal løses uden CAS. 

Hvor bliver de -5 af ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af janhaa

#2

Fik ikke skrevet at det skal løses uden CAS. 

Hvor bliver de -5 af ?

(-5)' =0


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \left (2x^2+x-5 \right ){}'=\left (2x^2 \right ){}'+\left ( x \right ){}'+\left ( -5 \right ){}'=4x+1+0=4x+1 \end{array}


Skriv et svar til: f(x):=2*x^(2)+x-5 (Bestem f`(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.