Matematik

Løsning for potensfunktion

04. februar 2021 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad får I forskriften ud fra opgaven til her?

jeg får f(x)= 136*x^-17/9

Vedhæftet fil: ssss.PNG

Svar #1
04. februar 2021 af Guleroden1

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} A:(1,72) &= (x_1,y_1)\;,\,B:(10,136)=(x_2,y_2) \\ f(x) &= b\cdot x^{a} \\ a &= \frac{\log(y_2)-\log(y_1)}{\log(x_2)-\log(x_1)} = \frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1}\right )}{\log(x_2)-\log(x_1)} \\ b &= \frac{y_1}{{x_1}^{a_{pot}}} \end{align*}


Svar #3
04. februar 2021 af Guleroden1

Skal du ikke sætte begge i divison?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2021 af ringstedLC

Generelt jo, men da log(10) = 1 og log(1) = 0, så sprang jeg det over.


Skriv et svar til: Løsning for potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.