Kemi

Stofmængdekoncentration

05. februar 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe?

Hvis man opløser 10 g NaCl i 1 L vand, hvad bliver stofmængdekoncentrationen så? (Husk at regne stofmængden ud først).  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af mathon

                           \small \begin{array}{llll} \textup{Antal mol:}&n(NaCl)=\frac{10\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}&=&0.1711\;mol\\\\ \textup{Molaritet:}&c=\frac{n}{V}=\frac{0.1711\;mol}{1\:L}&=&0.171\;M \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.