Matematik

lån

05. februar 2021 af 2phone4life - Niveau: C-niveau

Har døjet med denne opgave længe,  og har prøvet at bruge formlen for annuitetslån, uden rigtig held, derfor søger jeg jeres hjælp tusind tak på forhånd???


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2021 af mathon

Bruger du ikke
                               \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\;?  

                               \small \left ( 1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )=\left ( 1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2021 af mathon

Spørgsmålet er, om Kurt blot er interesseret i den laveste månedlige ydelse
eller han også ser på de totale omkostninger.


Svar #3
05. februar 2021 af 2phone4life

totale omkostninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{M\aa nedlige omk. }MOP\\& \textup{Lavprisforretning:}&p=24.0:12=2.01&\textup{der rundes altid op}\\& \textup{Supermarked:}&p=27.0:12=2.26&\textup{der rundes altid op}\\\\\\ \textup{M\aa nedlige ydelser:}\\& \textup{Lavprisforretning:}&y=\frac{4\;999\cdot 0.021}{1+1.0201^{-72}}\\\\& \textup{Supermarked:}&y=\frac{5\;999\cdot 0.0226}{1-1.0226^{-36}} \end{array}


Svar #6
05. februar 2021 af 2phone4life

hvordan får du renten til 2,01, får det til 1,19

(1+0,24)^1/12=1,19


Svar #7
05. februar 2021 af 2phone4life

Og hvorfor bliver der brugt 2 forskellige konstanter i supermarked er det -1,02 og for lavprisforretningen er det +1,02 


Svar #8
05. februar 2021 af 2phone4life

og formlen jeg er interesseret i er at finde den totale omkostning ikke den månedlige ydelse, men der skal jeg vel bare gange ydelsen med antallet af terminer, ikke?


Skriv et svar til: lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.