Matematik

andengradspolynomium uden hjælpemidler

06. februar 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej sidder med en opgave om andengradspolynomium 

jeg tænker a er f(0)=3 da det er der hvor min graf skærer y aksen. 

b)  det må være b og c ? 

b fordi hvis man tegner en tangent ved grafens skæringspunkt med y aksen, så har den en positiv hældningskvotien? 
c fordi at grafen skære y-aksen på den positive side ? 

c)  er det 5 ? 

Vedhæftet fil: 6b-4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af mathon

c)
    Nej 
              x = 2


Svar #3
06. februar 2021 af sandrai

Nårh ja.. havde lige vendt det om så.

Det er x koordinatet til toppunktet ikke :-)

Så f’(x) = 0 —> f’(2)=0 —> f’(2)=2•x ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2021 af ringstedLC

#3: Korrekt, men:

f'(x)=0\Rightarrow f'(2)=0\Rightarrow x=2


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2021 af AMelev

#3 
Det er x koordinatet til toppunktet ikke :-) 
Så f’(x) = 0 —> f’(2)=0 —> f’(2)=2•x ?

Svar #6
06. februar 2021 af sandrai

Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2021 af mathon

          \small f{\, }'(2)=0


Skriv et svar til: andengradspolynomium uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.