Matematik

hjælp til ligning

09. februar 2021 af majahhhhh - Niveau: C-niveau

Hejsa

Har vedhæftet en ligning som jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal gå til. 

Jeg skal nemlig bruge mellemregninger og forklare hvordan man gør, men jeg sidder bare fast:(

hvis der er nogle der vil hjælpe?

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: mat formel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af mathon

                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} 10.9496=\frac{1.02^n-1}{0.02}&\textup{multiplicer med }0.02\\\\ 0.218992=1.02^n-1&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r } 1\\\\ 1.218992=1.02^n&\textup{logaritm}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}\\\\ \ln\left ( 1.218992 \right )=\ln(1.02)\cdot n\\\\ n=\frac{\ln\left ( 1.218992 \right )}{\ln(1.02)} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.