Matematik

Ligning:

17. februar 2021 af Stinbb - Niveau: 10. klasse
Kan i hjælpe mig med at løse den her ligning:

18y=-0.5x+52

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af janhaa

#0 Kan i hjælpe mig med at løse den her ligning:

18y=-0.5x+52

løse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2021 af janhaa

y = y(x)

or

x = x(y)

?


Svar #3
17. februar 2021 af Stinbb

Jeg skal finde x


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2021 af janhaa

18y=-0.5x+52

0,5x = 52 - 18y

x = 104 - 36y


Svar #5
17. februar 2021 af Stinbb

Mange tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Der er to ubekendte i ligningen. Har du ikke en ligning mere eller en oplysning om hvilken værdi y har?


Svar #7
17. februar 2021 af Stinbb

Kan se på grafen at x er 68 cm i længde og y er 18 cm i diameter. Det passer :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det lyder som om du har en ligning der siger

y = -0,5x + 52

og at du så bliver bedt om at finde x når y har værdien 18.

Altså:

18 = -0,5x + 52  <=>

x = 68


Svar #9
17. februar 2021 af Stinbb

Ja rigtig :)

Skriv et svar til: Ligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.