Matematik

Værdierne for a, for hvilke cirklen har radius 5

19. februar 2021 af Alisa0710 - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved opgave b. Jeg går ud fra at jeg skal bruge kvadratsætningerne, men forstår ikke helt præcist hvordan


Svar #1
19. februar 2021 af Alisa0710

Se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2021 af peter lind

Du skal bruge at (x+a)2 -a2 = x2+2ax+a2 -a2

Tilsvarende for y


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& 2^2+6^2+2a-6^2=0\\\\& 4+2a=0\\\\& 2+a=0\\\\& a=-2\\\\\\\\ \textbf{b)}\\& \left ( \frac{a}{2} \right )^2+9=r^2=25\\\\& \left ( \frac{a}{2} \right )^2=4^2\\\\& \frac{a}{2}=\mp4\\\\& a=\left\{\begin{matrix} -8\\8 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #5
20. februar 2021 af Alisa0710

Mange tak. Hvilken formel har du brugt i b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2021 af ringstedLC

#5: Med kvadratkomplettering af ligningen dannes et udtryk for kvadratet på r.


Skriv et svar til: Værdierne for a, for hvilke cirklen har radius 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.