Kemi

Syre-baser

20. februar 2021 af Elis1982 - Niveau: C-niveau

1. Beregn pH af en vandig 0,5M HCl-opløsning. Er den sur eller basisk?

2. Hvad er pOH i opløsningen?

3. Beregn pH i 0,08M Ca(OH)2(aq)

4. En oplæsning har en pH-værdi på 4,3. Hvad er H3O+ og OH-?

kan i hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textbf{ved 25}\degree \mathbf{C}\textbf{:}\\\\ \textbf{1)}\\& HCl\,_{\textit{(aq)}}\textup{ er}&\textup{ en st\ae rk syre, som er 100\% dissocieret:}\\\\& pH=&-\log(c_s)=-\log(0.5)\\\\\\ \textbf{2)}\\& pOH=&14-pH=14+\log(0.5) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{ved 25}\degree \mathbf{C}\textbf{:}\\\\ pH=14-pOH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log\left ( 2\cdot 0.08 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{ved 25}\degree \mathbf{C}\textbf{:}\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\;M=10^{-4.3}\;M\\\\& \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{10^{-4.3}\;M} \end{array}


Skriv et svar til: Syre-baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.