Kemi

Redoxreaktioner

22. februar 2021 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er der nogle der kan afstemme disse redoxreaktioner for mig, med mellemregninger

Pfh. tak

MnO4- + CH3CH2OH = CH3CHO + Mn2+

CH3CH2CH3 +  C6H6N4O4 = C9H10N4O4 + H2O

CH3CHO + Ag+  = CH3COOH + Ag


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af janhaa

4MnO_4^- +12H^++ 5CH_3CH_2OH => 5CH_3CHO + 4Mn^{2+}+ 11H_2O4MnO_4^- +12H^+ + 5CH_3CH_2OH => 5CH_3CHO + 4Mn^{2+}+ 11H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af janhaa

CH3CHO + 2AgOH → CH3COOH + 2Ag + H2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2021 af mathon

             \small \begin {array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}} \end{array}

\small \begin {array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&5\\ Mn&&5&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

             \small \begin {array}{lllll} 5\,RCH_2OH\;+\;4\,Mn{O_4}^-\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\;+\;4\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

             \small \begin {array}{lllll} 5\,RCH_2OH\;+\;4\,Mn{O_4}^-\;+\;12\, H^+\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\;+\;4\,Mn{^{2+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

             \small \begin {array}{lllll} 5\,RCH_2OH\;+\;4\,Mn{O_4}^-\;+\;12\, H^+\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\;+\;4\,Mn{^{2+}}\;+\;11\,H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}

             \small \begin {array}{lllll} 5\,CH_3CH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;11\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.