Kemi

Mængdeberegning og stofmængder.

23. februar 2021 af onlineskole23 - Niveau: C-niveau

Har virkeligt brug for hjælp til de her opgaver!. 

1. Calciumchlorid kan binde 6 molekyler vand pr. formelenhed, formlen er CaCL* 6 H2O. 

2. Hvor stor en stofmængde Oindånder vi ved en vejrtrækning, hvis luften indeholder 2,6 * 1021 molekyler dioxygen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af janhaa

hva er spm 1?

CaCl_2*6H_2O


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2021 af janhaa

2:

n = N/Na

n=\frac{2,6*10^{21}}{6,022*10^{23}}\,mol=4,3175\,mmol


Svar #3
23. februar 2021 af onlineskole23

Har måske ikke fået forklaret det ordenligt

Vedhæftet fil:Billede1.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2021 af janhaa

#3

Har måske ikke fået forklaret det ordenligt

M(salt med H2O) : 219 g/mol

M(H2O) = 108 g/mol

masse % = 10800/219 = 49,32 %


Skriv et svar til: Mængdeberegning og stofmængder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.