Matematik

Kan man afvise hypotesen?

25. februar 2021 af helpn - Niveau: C-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med de her opgaver?

Vedhæftet fil: hypotesetest.PNG

Svar #1
25. februar 2021 af helpn

a) Jeg har forsøgt at lave en binomialtest, hvor jeg så får de kritiske værdier k1=39 og k2=66, men jeg ved ikke om det er det og hvordan man skal fortolke det. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2021 af peter lind

Hvis de er de kritiske værdier for røde, skal du kun se på om du kan afvise at de bliver mindre. Med den observerede værdi på 43 ka du alså ikke afvise at der bliver under under 21% svarende til 0,21*250 = 52,5

Noget andet er: Har du taget højde for at det er en vensresidet test ?


Svar #4
25. februar 2021 af helpn

Nej det havde jeg ikke.. Så får jeg de kritiske værdier k1=41 og k2=251. Og fordi 41 er mindre end den observerede værdi på 43, så kan hypotesen ikke afvises, eller hvordan skal det forstås?

I spg. 2 er det så samme princip, men hvor det er en højresidet test?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2021 af peter lind

Ja til begge spørgsmål


Svar #6
25. februar 2021 af helpn

Hvad med det sidste spørgsmål? Har du et bud på det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2021 af peter lind

Jeg vil nok umiddelbart stole på de sidste målinger og vælge at fordele efter det. Desuden viljeg runde op. Hvor meget er vaskeligere at sige noget om. Det kommer an på priserne både ved indkøb og salg


Skriv et svar til: Kan man afvise hypotesen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.