Matematik

terning

27. februar 2021 af shain - Niveau: 9. klasse
Det handler om sammenhængen mellem kantlængde og gavebånd for en terning. billed
vedhæftet

Skal jeg først finde overflade arealet?
o= 6*l*b
Jeg skal jo have en variabel med en ubekendt

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

1)

Pakken er terningformet, dvs. at alle de 6 sider er lige brede. Båndet løber én gang henover de 4 sider, men det løber 2 gange hen over toppen og bunden. Altså skal båndet have en længde på 4+2+2=8 gange pakkens kantlængde plus de 50 cm til sløjfen. Dette giver forskriften

f(x) = 8x + 50

hvor x er kantlængden og f(x) er båndets længde

2)

Beregn f(20).

3)

Løs ligningen

f(x) = 200


Svar #2
27. februar 2021 af shain

okay kantlængde er:

200-50/8=x

Det andet tak skal jeg lige tykke på. Tak for dit indspark.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2021 af ringstedLC

Båndet lægges to gange (en på hver led) rundt om pakkens fire ledder, der er s lange:

\begin{align*} L=f(s) &= ...+50 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det skulle gerne give

x = (200-50)/8 = 18,75 cm


Svar #5
27. februar 2021 af shain

Nu har jeg fattet det tak:)

Skriv et svar til: terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.