Kemi

PH

01. marts 2021 af nannho - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er igang med en kemi quiz. Jeg har problemer med at komme frem til resultatet af fire opgaver (vedhæftet)

Jeg har forsøgt at starte på opgave 20 men jeg er i tvivl om det er korrekt.

Er der nogle der ville kunne hjælpe med formler og måder jeg kan komme frem til resultatet på?

Vedhæftet fil: bjk,b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Sp\o rgsm\aa l 20:}\\\\& \begin{array}{|l|l|l|}\hline \textit{Nr.}&\textit{Korrekte svar}&\textit{Noter}\\\hline 1.&\textup{\ae kvivalens}&pH=1.00\\\hline 2.&\textup{ikke \ae kvivalens}&pH=14+\log(0.0010)=11\\\hline 3.&\textup{ikke \ae kvivalens}&pH=14+\log(0.0014)=11.1\\\hline 4.&\textup{\textbf{glemt} antal mL base}&\\\hline 5.&\textup{ikke \ae kvivalens}&pH=-\log(0.002)=2.7\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2021 af Annkhm

Hvordan finder jeg ud af hvor mange ml base jeg skal bruge når pH er 7

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2021 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} \textup{titerligning:}&2\cdot V_b\cdot \left (0.1\;M \right )=(0.010\;L)\cdot \left ( 0.1\;M \right )\\\\& V_b=\frac{1}{2}\cdot \left (0.010\;L \right )=0.005\;L=5\;mL \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2021 af Annkhm

Hvilke ligninger ville jeg skulle bruge til opgave 17 & 19 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Sp\o rgsm\aa l 17:}\\\\& \textup{molforhold:}&HCl:NaOH=1:1\\\\& \textup{titerligning:}\\&& V_s\cdot c_s=V_b\cdot c_b\\\\&& \left ( 0.010\;L \right )\cdot c_s=\left ( 0.0237\;L \right )\cdot \left ( 0.0989\;M \right )\\\\&& c_s=\frac{0.0237\;L}{0.010\;L}\cdot \left (0.0989\;M \right ) \end{array}


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.