Matematik

Sandsynlighed

02. marts 2021 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp/forklaring på hvordan jeg løser nedenstående opgave. (Hvilke formel skal jeg bruge??) På forhånd tak.

I en flervalgsprøve er der 10 spørgsmål, og for hvert spørgsmål skal man
afkrydse den svarmulighed af 5 mulige, som man mener er den rigtige. 

1. Hvor mange forskellige måder kan de 10 krydser sættes på? 


2. Hvor mange forskellige måder kan de 10 krydser sættes på, hvis ingen af svarene bliver rigtige ?


3. Hvad er sandsynligheden for at få nul rigtige, hvis de 10 krydser sættes helt tilfældigt? 


Svar #1
02. marts 2021 af Mariassssssss

Jeg er nemlig ikke sikker, men tænker det er denne formel ihvertfald til 1. K(n,r)=P(n,r)/r!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2021 af PeterValberg

1)  510 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af PeterValberg

2) hvis man anskuer det på den måde, at hver af de 10 spørgsmål
     har 4 forkerte svar, så må antallet af muligheder, hvorpå man kan
     besvare spørgsmålene på uden én eneste rigtig svar vel være 410

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2021 af PeterValberg

3) sæt antal muligheder fra 1) og 2) i forhold til hinanden    \frac{4^{10}}{5^{10}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. marts 2021 af Mariassssssss

Vil du forklare hav du har gjort i #1. Jeg ved godt det simpelt men har brug for formel. 


Svar #6
02. marts 2021 af Mariassssssss

Jeg tænker på om det er multipilkations princippet du bruger eller kombination og permutationsprincippet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2021 af PeterValberg

https://www.regneregler.dk/kombinatorik-ordnet-med-tilbagelaegning
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
02. marts 2021 af Mariassssssss

Tusind tak !!


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2021 af janhaa

#0

Hej, jeg har brug for hjælp/forklaring på hvordan jeg løser nedenstående opgave. (Hvilke formel skal jeg bruge??) På forhånd tak.

I en flervalgsprøve er der 10 spørgsmål, og for hvert spørgsmål skal man
afkrydse den svarmulighed af 5 mulige, som man mener er den rigtige. 

1. Hvor mange forskellige måder kan de 10 krydser sættes på? 


2. Hvor mange forskellige måder kan de 10 krydser sættes på, hvis ingen af svarene bliver rigtige ?


3. Hvad er sandsynligheden for at få nul rigtige, hvis de 10 krydser sættes helt tilfældigt? 

3.

P(X=0)=\binom{10}{0}*0,8^{10}=(\frac{4}{5})^{10}


Svar #10
02. marts 2021 af Mariassssssss

kan du forklare opgave 2 lidt anderledes, forstår det ikke helt og hvordan skal man beregne den?


Svar #11
02. marts 2021 af Mariassssssss

hov mente spg 3


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.