Matematik

Radius af en kugle

02. marts 2021 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der vil hjælpe mig med at regne denne opgave? Gerne med forklaring og formler.

På forhånd tak

For en kugle med radius r og volumen V  gælder, at 
                        V = 3/4*Pi*r^3

En bestemt kugle har rumfanget 
                           32/3*Pi


a) Bestem radius for denne kugle. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llllll} \frac{4\pi}{3}\cdot r^3=V\\\\ r=\sqrt[3]{\frac{3V}{4\pi}}\\\\\\ r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot \frac{32\pi}{3}}{4\pi}}\\\\ r=\sqrt[3]{2^3}=2 \end{array}


Svar #2
02. marts 2021 af Mariassssssss

Kan du uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af mathon

Skyldes din "ikke helt intakte forståelse" din forkerte formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2021 af janhaa

#0

Hej, er der nogle der vil hjælpe mig med at regne denne opgave? Gerne med forklaring og formler.

På forhånd tak

For en kugle med radius r og volumen V  gælder, at 
                        V = 3/4*Pi*r^3

En bestemt kugle har rumfanget 
                           32/3*Pi


a) Bestem radius for denne kugle. 

 V = 4/3*Pi*r^3


Skriv et svar til: Radius af en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.