Matematik

ligefrem porportionalitet

02. marts 2021 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at udfylde denne tabel. Nogen der vil hjælpe, det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af janhaa

x = 1 => y = 8

x = 3 => y=24

x = 10 => y = 80


Svar #2
02. marts 2021 af Kathrine9087

Men hvordan kommer du frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af mathon

#2

Ligefrem proportionalitet mellem
to variable x og y betyder, at forholdet
mellem dem er konstant.

                                              \small \small \small \begin{array}{lllll} \frac{y}{x}=\frac{y_o}{x_o}=\frac{4}{0.5}=8\\\\ y=8x\textup{ og }x=\frac{y}{8} \end{array}

hvoraf
                                              \small \begin{array}{lllll} y=8\cdot \left \{1,3,7,10 \right \}=\left \{ 8,24,56,80 \right \} \end{array}


Skriv et svar til: ligefrem porportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.