Matematik

Hvorfor er rødderne x1 og x2?

03. marts 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Den faktoriserede forskrift er  f(x)=a(x-x1)*(x-x2)

Hvis rødderne er -1 og 2 hvorfor er rødderne så x1 og x2 i forskriften, og ikke x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2021 af Anders521

#0 I den faktoriserede forskrift er x1 og x2 konstanter og ikke variablen x. Derfor skrives der ikke x. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2021 af AMelev

Vil det være nemmere at se, hvis rødderne i stedet kaldes r1 og r2, så du har f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)?

Eksempel
f(x) = -x2 - 2x + 3 har rødderne 1 og -3, og a = -1, så f(x) = -1·(x - 1)·(x + 3).
Du kan tjekke ved at gange ind i parenteserne.


Skriv et svar til: Hvorfor er rødderne x1 og x2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.