Kemi

stofmængdekoncentrationen

04. marts 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

Hvad er stofmængdekoncentrationen af E 133 i en opløsning på 1,00 L, hvor der er benyttet 1,00 g af saltet, som indeholder E 133?

jeg ved jeg skal bruge formlen: c=n/V

men er det så 1/1 eller ??

det giver ik helt mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2021 af mathon

M(E 133) = 792.85 g/mol


Svar #2
04. marts 2021 af freja9292

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2021 af janhaa

#2

det forstår jeg ikke

M=m/n

n= m/M

og

C=n/V


Svar #4
04. marts 2021 af freja9292

skal jeg så sige 1/792,85 g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} n=\frac{1\,g}{792.85\;\frac{g}{mol}}=1.26127\cdot 10^{-3}\;mol\\\\ c=\frac{1.26127\cdot 10^{-3}\;mol}{1\;L}=1.26127\;mM \end{array}

se
     https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=E+133


Svar #6
04. marts 2021 af freja9292

hvad er vores m og M ? 

er vores M 792,85

og m hvad det? 1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2021 af janhaa

[E 133] = 1,26 mM


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2021 af Semiodigm

Du kan benytte dig af SI-enheder for at tjekke om du har regnet rigtigt. Stofmængdekoncentrationen har SI enheden [mol/L] , dvs du kan benytte c [\frac{mol}{L}] = \frac{n [mol]}{V [L]}
Da du har fået opgivet massen i gram [g], skal du først omregne til mol ved at benytte molarmassen M med følgende ligning n [mol] = \frac{m [g]}{M [\frac{g}{mol}]}

Molarmassen har mathon skrevet ovenfor (hvilket jeg antager er korrekt)


Svar #9
04. marts 2021 af freja9292

hvorfor får jeg et andet svar, jeg får 0,00126


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2021 af Semiodigm

Se svar #5 af mathon ovenfor. I får det samme da

0.00126 = 1.26 \cdot 10^{-3}

Det er bare en mere kompakt måde at skrive det på


Svar #11
04. marts 2021 af freja9292

ved i hvorfor Brilliant Blue er vandopløseligt og har farven blå? ved godt det vandopløseligt fordi det polært, men hvorfor er det polært


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. marts 2021 af janhaa

#11

ved i hvorfor Brilliant Blue er vandopløseligt og har farven blå? ved godt det vandopløseligt fordi det polært, men hvorfor er det polært

look at the molecule

https://en.wikipedia.org/wiki/Brilliant_Blue_FCF


Skriv et svar til: stofmængdekoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.