Kemi

pH i amfolyt

05. marts 2021 af Studerende123456789 - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har fået stillet opgaven beregn pH i opløsning: 0,180 M NaH2PO4

Jeg ved det er en amfolyt og jeg skal bruge ligningen pH=1/2*(pKs+pKamf)

Men hvordan finder jeg pKamf? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2021 af mathon

           \small pK_s(Amf)=pK_s(H_2P{O_4}^-)=7.21


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2021 af Kaya12345678

Er det så bare pH=1/2*(7,21+7,21) = 7,21?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2021 af mathon

Nej
           \small \small \begin{array}{lllll} pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s(H_3PO_4)+pK_s(H_2P{O_4}^-) \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( 2.12+7.21 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: pH i amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.