Samfundsfag

hvad betyder statsobligationer

05. marts kl. 10:12 af Samfundsfagsfidusen - Niveau: B-niveau

hvad betyder statsobligationer? synes ikke det giver mening når jeg slår det op


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts kl. 10:50 af Justitia

Det kan ikke siges meget mere tydligt end på følgende link:

https://www.jyskebank.dk/wps/wcm/connect/jfo/be6d3d2d-f3e3-4cdb-8de2-d68640b24f64/Statsobligationer%2C+DKK+og+EUR.pdf?MOD=AJPERES&CVID=mL-PxZ0

"En obligation er et finansielt instrument og i princippet et lån til den, der udsteder obligationen. Som modydelse for lånet betaler udstederen en rente (til långiver). Statsobligationer bliver udstedt af staten eller en statsgaranteret virksomhed såsom KommuneKredit. Obligationer udstedt af økonomisk stabile stater, som f.eks. den danske stat, er generelt meget sikre investeringer, da sandsynligheden for konkurs er minimal."

En obligation er altså et gældsbevis, hvor udstederen (typisk staten) forpligter sig til at forrente og betale lånet tilbage til obligationsejerne (långiver) over en årrække. Staten udsteder hvert år obligationer med forskellig løbetid og rente. Der er ingen valutarisiko, og risikoen for, at Danmark ikke kan overholde sin tilbagebetalingspligt, er minimal. Derfor er risikoen meget lav. Statsobligationer er typisk stående lån. Det vil sige, at du får renter én gang om året. Obligationen betales tilbage til kurs 100 på det tidspunkt, hvor din obligation udløber.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts kl. 10:52 af Justitia

Stat vil låne penge (stat = låner) ---> långiver (X som låner staten penge) får til gengæld statsobligationer.


Skriv et svar til: hvad betyder statsobligationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.