Matematik

ligninger

06. marts 2021 af moha8131 - Niveau: 9. klasse

Kan i fortælle mig med regneregler, hvorfor det er , at computeren laver ligningen A = (n + 1)^2 – n om til ligningen  A=n^2+n+1

Forklare mig skridt for skridt, hvordan det bliver lavet om til det andet, da jeg ikke forstår det

hjælp gerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

(n+1)2 - n = (n+1)(n+1)-n = n(n+1) +1(n+1)-n = n2+n + n + 1 - n = n2+n+1

Første trin a2 = a*a.

Derefter ganges Den sidste parentes ind i den første, idet den ganges med hver led i den første.

n og 1 ganges nu ind i parentesen på samme måde.

Til sidst samles ledene med n2 (der er kun ét), ledene med n (n+n-n = n) og til sidst ledene uden n (der er igen kun ét).


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.