Fysik

Frekvens

07. marts 2021 af sophie1094 - Niveau: A-niveau

Håber i kan hjælpe med dette spørgsmål. Kan simpelthen ikke selv regne den ud.

En højtaler er forbundet til en tonegenerator. Figuren viser højtalermembranens udsving som funktion af tiden. 

a) Bestem frekvensen af den udsendte lydbølge


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af janhaa

f = 1/T

T: periode


Svar #2
07. marts 2021 af sophie1094

Så hvis jeg aflæser perioden til at være 0.8 . 

1/0.8 = 1.25 

Er det frekvensen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2021 af ringstedLC

#2: ... så hvis du aflæser tre perioder til at være 2.4 ms og omregner til korrekte enheder:

\begin{align*} f &= \frac{1}{\frac{2.4\,\cdot \,10^{-3}}{3}} \\ &= \frac{3}{2.4\cdot 10^{-3}}\;\left (\frac{1}{s}=Hz\right )=\;?\,\text{Hz} \end{align*}

NB: En frekvens på 1.25 Hz er en meeget lav frekvens for en højtaler.


Svar #4
07. marts 2021 af sophie1094

hvorfor ganger man med 10^-3


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f &= \frac{1}{T}\Rightarrow Hz=\frac{1}{s} \\ 1\,\text{ms} &= 1\cdot 10^{-3}\,\text{s}\quad\text{milli}=10^{-3} \end{align*}


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.