Kemi

Titrering af en dihydron syre

07. marts 2021 af Frælsisfylkingin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikki rigtigt hvordan jeg skal løse denne opgave. 

En dihydron syre har pKs1 = 4,0 og pKs2 = 10,0

25,0 mL af en opløsning af syren titreres med 0,100 M NaOH med bromthymolblåt som indikator. Ved farveskiftet er der tilsat 15,7 mL 0,100 M NaOH. Beregn syrens formelle stofmængdekoncentration.

Takk på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{molforhold:}\\& H_2X:NaOH=1:2=\frac{1}{2}:1\\ \textup{titerligning:}\\& n_s=\frac{1}{2}\cdot n_b\\\\& V_s\cdot c_s=\frac{1}{2}\cdot V_b\cdot c_b\\\\& \left (0.025\;L \right )\cdot c_s=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.0157\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;M \right )\\\\& c_s=\frac{1}{2}\cdot\frac{ 0.0157\;L }{0.025\;L }\cdot \left ( 0.100\;M \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Titrering af en dihydron syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.