Matematik

Ligninger Opgave 14 s.43 Vejen til Matematik B (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

07. marts 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Jeg er klar over der skal opstilles en ligning, men jeg ved bare ikke hvordan

Opgaven lyder som følgende

Hvis Brian giver Claus 150 kr, har de lige mange penge. Hvis Claus giver Brian 200 kr. har Brian dobbelt så mange penge som Claus.

a) Hvor mange penge har de hver for sig


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lccccccccc}& \textbf{Brian}&&&\textbf{Claus}&&&\textbf{ligning}\\& x-150&&&y&&&x-150=y\\& x+200&&&y-200&&&x+200=2\left ( y-200 \right )\\\\ \textup{at l\o se:}\\& \begin{matrix} x&-&y&=&\, \, \, 150\\ x&-&2y&=&-600 \end{matrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2021 af ringstedLC

Ikke én ligning, men to ligninger med to ubekendte:

\begin{array} {llll} B-150 &= C+150 &\Rightarrow \;\; B\;-\;C &= {\color{Red} 300} \\ B+200 &= 2\cdot (C-200)&\quad - \\ &= 2C-400 &\Rightarrow \;\;B-2C &= -600 \\ &&\quad\; \text{------------}&\quad \text{-----} \\ && \quad\;\;\;0\;+\;C &= 900 \\ && \Rightarrow \qquad\quad B &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Ligninger Opgave 14 s.43 Vejen til Matematik B (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.