Matematik

Ligninger Opgave 16 s. 43 Vejen til Matematik (Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

07. marts 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder som følgende

I en bestemt slagterbutik koster 1 kg hakket kød med 20 %  fedt 35 kr, mens 1 kg hakket kød med 8 % fedt koster 45 kr.

a) Beregn ud fra disse oplysninger prisen  på 1 kg rent kød  og prisen 1 kg fedt.

b) Prøv at forklare resultatet

Jeg har oprettet 3 spørgsmål, jeg håber at er muligt at få hjælp til at vise hvordan man løser opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af AMelev

Sæt x = kilopris/kr for rent kød og y = kilopris/kr for rent fedt
Pakke 1: 80%x + 20%y = 35
Pakke 2: 92%x + 8%y = 45 

Løs de to ligninger mht x og y.
 


Skriv et svar til: Ligninger Opgave 16 s. 43 Vejen til Matematik (Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.