Kemi

Oxidationstal

08. marts 2021 af inneedofhomework - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde oxidationstallet for nitrogen i NO, NO2, NH4 og NO3-

Er der nogen, der hjælpe og vise mig, hvordan det skal gøres?

Tak på forhånd!


Svar #1
08. marts 2021 af inneedofhomework

?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

NO , oxitationstal for O = -2  , så N + (-2)  = 0 → N har oxidationstal +2

NO2 , oxidationstal for O = -2 , så N + 2· (-2 ) = 0→ N har oxidationstal + 4

NH4+ , oxidationstal for H  = +1 , så N + 4·(+1) = +1 → N har oxidationstal -3

NO3- , oxidationstal for O = -2 , så N + 3· (-2) = -1 → N har oxidationstal +5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2021 af OliverHviid

N får et oxidationstal på +5 i NO3-


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#3

N får et oxidationstal på +5 i NO3-

               Tak, har rettet fejlen


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.