Matematik

Hjælp – Areal for funnktion

09. marts 2021 af mette1337 - Niveau: B-niveau

Hej, har denne her opgave som jeg er lidt i tvivl om. Jeg ved, at jeg skal sætte f'(x)=0 i b), men kan ikke helt genemskue a) – på forhånd tak :-)


Svar #1
09. marts 2021 af mette1337

Her er opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Areal af rektangel}&A_{rekt}=\textup{l\ae ngde}\cdot \textup{bredde}\\\\&& A(x)=(5-x)\cdot \left ( x^2+3 \right )=5x^2+15-x^3-3x\qquad 0<x<5\\\\&& A(x)=-x^3+5x^2-3x+15\\\\\\ \textbf{b)}\\&& A{\, }'(x)=-3x^2+10x-3\\\\& \textup{Arealmaksimum}\\& \textup{kr\ae ver bl.a.}\\&& A{\, }'(x)=-3x^2+10x-3=0\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp – Areal for funnktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.