Matematik

Hvordan bestemmer jeg monotoniforholdet?

11. marts 2021 af Uduelig - Niveau: A-niveau

Jeg gætter på jeg skal finde ud af hvad f'(x) er men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre derfra, jeg kan ikke finde alle x værdierne 

Vedhæftet fil: opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&& f{\, }'(x)=1\cdot e^{2x}+x\cdot e^{2x}\cdot 2=\left (1+2x \right )\cdot e^{2x}\\\\ \textbf{a)}\\&& f(1)=e^2\\\\&& f{\, }'(1)=3\cdot e^2\\\\& \textup{tangent i }(1,e^2)\textup{:}\\&& y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& f{\, }'(x)=\left ( 1+2x \right )\cdot \underset{\textbf{{\color{Red} positiv}}}{\underbrace{e^{2x}}}=0\\\\&& 1+2x=0\\\\&& \frac{1}{2}+x=0\\\\&& x=-\frac{1}{2} \textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg monotoniforholdet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.