Matematik

Bestemt integral men negativ

13. marts 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Jeg er med på hvordan man beregner det bestemte integral når de lægges sammen, men her skal de trækkes fra hinanden, men er det så muligt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

f(x) = 15x2-2x-7

F(x) = 5x-x2 -7x

F(3) - F(1) = (5· 33 -32 -7·3) - ( 5· 13 -1-7·1) = 105 + 3 = 108 


Svar #2
13. marts 2021 af Matgenius

Okay tak!

Men hvordan bliver F(1) til +3, jeg får det til -1

(5+1-7)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2021 af StoreNord

Du skal trække 1² fra.


Svar #4
13. marts 2021 af Matgenius

#3

Men bliver det ikke til 1, når det - opløftet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#2

Okay tak!

Men hvordan bliver F(1) til +3, jeg får det til -1

(5+1-7)

                - ( 5 -1 -7 ) = - ( -3 ) = + 3


Svar #6
13. marts 2021 af Matgenius

#5

Men hvorfor bliver den ikke positiv når det er -1*-1?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#6

#5

Men hvorfor bliver den ikke positiv når det er -1*-1?

                Det  er - ( 12 ) = - ( 1·1 ) = -1


Svar #8
13. marts 2021 af Matgenius

#7

tak det giver mening


Skriv et svar til: Bestemt integral men negativ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.