Matematik

Reducer udtrykket

15. marts 2021 af jlj95 - Niveau: A-niveau

Er der en der vil hjælpe mig med at genopfriske hvordan jeg reducerer udtrykket her:

\frac{4p^{8}}{20p^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du forkorter med p2:

4p6/20

og så forkorter du med 4:

p6/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2021 af PeterValberg

\frac{4p^8}{20p^2}=\frac{{\color{Blue} 4}\cdot {\color{Red} p^2}\cdot p^6}{5\cdot{\color{Blue} 4}\cdot{\color{Red} p^2}}=\frac{p^6}{5}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.