Fysik

Hjælp til roterende bevægelse fysik opgaver

15. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven, og hænger lidt i opg a. Ved i hvordan radius kan gå fra at være d/2 til længden(i opgaven kaldt a)*kavdartod af 2/2 ?

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

d er længden af kvadratets diagonal. Med hjælp fra Pythaagoras fås: d2 = 2a2, som giver

d = \sqrt{2}a

Da punktet O ligger midt på diagonalen er radius for hjørnets cirkelbane halvdelen af d:

r = \frac{d}{2} = \frac{\sqrt{2}a}{2}


Svar #2
17. marts 2021 af Amalie1234324

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til roterende bevægelse fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.