Matematik

svær funktion

17. marts 2021 af gymelev12369 - Niveau: A-niveau

opgave vedhæftet i fil

jeg har problemer med opgaven og forstår ikk hvordan man skal lave den uden hjælpemidler

Vedhæftet fil: Udk6lip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2021 af mathon

                   \begin{array}{lllll} \textup{Du har:}\\& \frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot a^{x_2}}{b\cdot a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}\\\\& a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\\\\ \textup{Benyttes:}\\& \begin{matrix} x_1=3\\y_1=1 \\ x_2=6 \\ y_2=8 \end{matrix}\\\\ \textup{kan }a\textup{ beregnes.}\\\\ \textup{Efterf\o lgende}\\& y_1=b\cdot a^{x_1}\\\\& b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2021 af mathon

                 \begin{array}{lllll} \textup{Du skal }&\textup{"ende op med" }\\\\& f(x)=\frac{1}{8}\cdot 2^x\\\\ \textup{som ogs\aa }\\ \textup{kan noteres:}\\& f(x)=2^{x-3} \end{array}


Skriv et svar til: svær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.