Matematik

Eksponentiel vækst. Hjælppp :,(

17. marts 2021 af ibj1 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået stillet denne opgave, men er gået i stå, og jeg ønsker derfor lidt hjælp til den :)

En beholder med varmt vand sættes til afkøling i et rum, hvor temperaturen er 0 grader C. Vandets temperatur som funktion kan beskrives ved: 

f(t) = 90 * e^-0,032t

hvor f(t) angiver temperaturen i celsiusgrader i tiden '' t '' målt i minutter efter start.

1. omskriv funktionsudtrykket til formen:

f(t) = b*a^t

og forklar, hvad konstanterne a og b fortæller om vandets temperatur.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll}& f(t)=90\cdot e^{-0.032\cdot t}=90\cdot \left (e^{-0.032} \right )^t=90\cdot 0.968507^{\, t} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst. Hjælppp :,(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.